Napríklad také domáce vyprážané venčeky.
Ja viem, nie je to veľmi zdravé, ale raz za rok sa zhrešiť môže. Jedným alebo dvoma kúskami.
Roscos / venčeky sa zvyknú pripravovať počas Veľkej noci a Vianoc. Alebo hocikedy inokedy v priebehu roka, keď má človek na ne chuť.
Potrebujeme:
2 vajcia
8 PL cukru
8 PL olivového oleja
1 prášok do pečiva
2 PL anízu (nemusí byť)
300 g múky
olej na vyprážanie
cukor na posypanie
Vajcia vyšľaháme s cukrom.
Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme vyšľahané vajcia s cukrom, olej a aníz. Vypracujeme nelepivé cesto. Každá múka absorbuje tekutiny inak, tak ak sa cesto príliš lepí na ruky, pridáme viac múky. Vždy len po troche.
Z cesta tvarujeme guľky, do stredu ktorých prstom urobíme dieru. Môžeme tvarovať aj slimáky. Vyprážame na rozohriatom oleji.
Venčeky necháme odkvapkať a posypeme cukrom.
Buen provecho!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára