15. 4. 2017

Roscos / Venčeky

Semana Santa (= Veľká noc) je v plnom prúde, tak sa hodí recept na nejaké jednoduché pečivko.

Napríklad také domáce vyprážané venčeky. 
Ja viem, nie je to veľmi zdravé, ale raz za rok sa zhrešiť môže. Jedným alebo dvoma kúskami.





Roscos / venčeky sa zvyknú pripravovať počas Veľkej noci a Vianoc. Alebo hocikedy inokedy v priebehu roka, keď má človek na ne chuť.

Potrebujeme:
2 vajcia
8 PL cukru
8 PL olivového oleja
1 prášok do pečiva
2 PL anízu (nemusí byť)
300 g múky
olej na vyprážanie
cukor na posypanie

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme vyšľahané vajcia s cukrom, olej a aníz. Vypracujeme nelepivé cesto. Každá múka absorbuje tekutiny inak, tak ak sa cesto príliš lepí na ruky, pridáme viac múky. Vždy len po troche.

Z cesta tvarujeme guľky, do stredu ktorých prstom urobíme dieru. Môžeme tvarovať aj slimáky. Vyprážame na rozohriatom oleji.
Venčeky necháme odkvapkať a posypeme cukrom.

Buen provecho!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára